מטבחי חוץ משמשים להתנהלות קולינארית בחוץ. מי שחווה את תחום המטבח יום יום, או בפרקי זמן קצובים קרובים לכף, בוודאי היה שמח בחלקו אם המטבח היה קיים גם בחצר.
מה מאפיין מטבח חוץ איכותי וגורם לו לתפקד טוב גם בתנאי אקלים קשים?
איכות המשטח – מעל לכל
משטח שמשמש מטבח חוץ הוא כזה שצריך להישאר נקי, שלם וכמו חדש גם לאחר שנות שימוש רבות תחת תנאי אקלים של לחות ורטיבות, או חום וקור יבשים, כמאפיין סביבה חיצונית בישראל.
משטחי הבטון סטון מבוססים בדיוק על תמורות אלה. מדובר על משטחים שעשויים בטון המחוזק על ידי מינרלים אשר מעניקים למשטח לא רק עמידות מכלי מטבח (הוא לא נחתך מהם) אלא גם יתרון בהעמדה מול השמש. הוא לא מאבד מעמידותו גם בעומס קרינה כבד, ונשאר נקי, כמו חדש ובר-שימוש לשנים ארוכות.
התשתיות עליהן ניתן לבסס שימוש
מסביב למשטח הבטון סטון ניתן לבסס כסאות בר, תנור אפייה והתקני אחסון תחתונים מזכוכית עמידה.
אלו מאפשרים לכם ליהנות ממטבחי חוץ איכותיים, פונקציונאליים ושניתן לממש באמצעותם כמעט כל פעולה שנעשית במטבח רגיל.
אירוח סביב משטח בטון סטון איכותי ועמיד הוא ללא ספק אחת מהתמורות החשובות בחצר הביתית.
ציוד משלים למטבח חוץ
מומלץ לעבות בהתקני אחסון נוספים שישמשו להצבת ציוד משלים וכן להסדיר שולחן אש המשולב בטון ומתכות ומאפשר להבעיר אש במרכזו במגוון צורות: מדורה, מנגל, אש כלואה וכד'.
ניתן גם לקרר מתחת אותו שולחן משקאות על ידי ביסוסו בקרח והנחת קערת ענק מעליו. שולחן זה, שנקרא באנגלית Firepit, הוא צורה חיה של הבערת אש, בשונה מתנור המטבח בו זה נעשה על ידי גז בשיטה המוכרת ממטבחי פנים. השילוב של השניים יוצר סביבת מטבחי חוץ מושלמת.
הנאה צרופה ממטבח ברמה חסרת פשרות
כשאתם סוגרים מטבחי חוץ לבנייה בחצר אתם מבטיחים לעצמכם סביבת בישול ואפייה איכותית ותשתיות עמידות לעשרות שנים שהן פשוט כאן כדי להישאר.
הדבר לא דומה להכנסת ריהוט עץ מתבלה או פרגולת שבבים שברור שהיא כאן באופן טמפוררי.
מטבחי חוץ המבוססים על משטח הבטון סטון יניקו לכם עמידות חסרת פשרות להרבה מאד שנים ולא פחות חשוב מכך, חוסר יכולת ללכלך.
אם נשפכים לכם שמנים, בין מלאכותיים ובין מן הלחי, כמו גם יינות וצבעי מאכל לסוגיהם, למעט ניקיון בסיסי עם מטלית לא צריך לבצע שום פעולה יסודית. החומרים נספגים ולא נוצרים כתמים.